Finn det riktige Oktoberfestkostymet

Oktoberfest er for mange assosiert med barmfagre kvinner og store ølkrus, og med god grunn. Oktoberfesten har både gitt navn og format til utallige ølfester verden rundt, men om du skal til Oktoberfest i München eller selv holde tyrolerfest hjemme er et autentisk kostyme alfa og omega.

Oktoberfestkostymer til damer

Oktoberfestkjoler er populært blant damene, og de finnes i utallige farger, med søte snøringer og snørebånd, tradisjonelle mønstre og flotte broderinger. Hvis du gjerne vil ha litt mer fyldighet under kjolen kan du supplere med et underskjørt som får din kjole til å strutte på den riktige måten.

Hvis du heller vil ha lederhosen kan et par korte bayershorts med seler være et godt valg. Kombiner med enten en rutete eller hvit topp med blonder for et annerledes look til Oktoberfest.

For å gi oktoberfestkostymet det siste lille kan du pynte oktoberfestkostymet med accessories som mamelukker, hvite knestrømper eller smykker med tyrolermotiv.

Tradisjonelle Dirndl kjoler

De tradisjonelle Dirndl kjoler fås i mange forskjellige fargekombinasjoner, men hvis du gjerne vil uttrykke ekte bayersk stemning til Oktoberfest, kan du velge en kjole i de velkjente blåhvite farger eller et forkle med blåhvite ruter.

Vær oppmerksom på hvor du binder knuten på kjolens forkle. Hvis knuten er bundet på venstre side indikerer du at du er singel, mens en knute på høyre side betyr at du er gift eller i et forhold.

Med en Dirndl kjole kan du skape vidt forskjellige stiluttrykk alt avhengig av om du tar et par grove støvler på med et par tykke strømper for et røffere look eller om du i stedet bruker flate ballerinasko eller høye stiletter med tynne knestrømper for et feminint uttrykk.

Hos Festtema.no har de samlet alle de beste temakostymene som du trenger for å kle deg korrekt til Oktoberfest. Se deres store utvalg av oktoberfestkostymer til damer, hvor du blant annet kan finne de tradisjonelle Dirndl kjoler og tyrolerkjoler i flere elegante og frekke varianter.