Stort utvalg av hagler

Når du skal på jakt er det viktig å velge det riktige våpenet. Det er for eksempel vesentlig å tenke over hvilken type bytte du går etter, og dermed hvilken type av våpen som er riktig for deg. En hagle – også kalt et haglgevær – er en av de vanligste typer innen jakt. Dette er et skytevåpen som egner seg utrolig godt for raske skudd på kort avstand, noe som også kalles fluktskyting. Våpenet har et glattboret løp, og det er produsert for å kunne avfyre mange små prosjektiler i en samlet sverm frem for ett enkelt prosjektil som ses ved andre våpentyper. Det er dog også mulig å skyte et enkelt prosjektil.

Og hva kan da anvende en hagle til? Hagler egner seg utrolig godt for småviltjakt, fordi det her er hastigheten på dyret som dominerer frem for størrelsen. Derfor er det viktig med et raskt våpen. Det kan også anvendes for leirdueskyting av samme grunn, og så kan det anvendes på jakt på rådyr. Generelt er den maksimale avstanden 30 meter på grunn av haglenes spredning, og dette er grunnen til at den ikke anvendes til annet storvilt. 

Så driver du med jakt i Norge, da vil en hagle være et veldig brukbart og allsidig valg. Bruk det til rådyr, fugler, kaniner og annet småvilt. Og er du glad i leirdueskyting for å øve din presisjon, da er det også helt opplagt. Hos Jaktogfriluft.no kan du finne et stort utvalg av skytevåpen, og her kan du selvfølgelig også finne din nye hagle. Uansett om du er nybegynner og skal ut på første jakt, eller om du er erfaren og øvet i småviltjakt, da kan du finne noe for dine behov. Finn din favoritt på egen hånd, eller be om profesjonell råd og veiledning i forbindelse med ditt kjøp hos Jaktogfriluft.no.